Singelpark
×

16 oktober 2013: Jeuken je groene vingers? Kom zaterdag 19 oktober naar de Kweektuin!


Jeuken je groene vingers? Kom zaterdag 19 oktober naar de Kweektuin!

Zoals veel Leidenaren hebben kunnen zien op 3 oktober is er inmiddels bij het station een heuse kweektuin van de Vrienden van het Singelpark verrezen. De afgelopen maanden is er door de Vrienden met hulp van leerlingen van het Waterland college en enkele cliënten van Binnenvest hard gewerkt aan een mooi stuk kweektuin.

Met de kweektuin bereiden we ons voor op de inrichting van het Singelpark rond Leiden. De bomen en struiken die we opkweken, vind je in de toekomst terug in het Singelpark. Ook willen we alvast proefdraaien met een groente- en fruittuin. Maar bovenal genieten Leidenaren die het Singelpark een warm hart toedragen met de vingers in het groen samen van  de bloemen en beesten die inmiddels de tuin bevolken.

Steek je groene handen uit de mouwen!
Er wordt elke dinsdag- en zaterdag morgen gewerkt van 10 tot 12 uur. Nieuwe vrijwilligers en enthousiastelingen zijn van harte welkom. Meld je aan via de website of kom gewoon aanlopen en steek je licht op. Met meer vrijwilligers kunnen we de openstelling van de tuin uitbreiden.

De komende periode is natuurlijk bij uitstek de gelegenheid om struiken en bomen die in je eigen tuin overtollig worden te rooien en te planten in de kweektuin. Zaterdag 19 oktober en 9 november (Boomplantdag) is de kweektuin voor deze gelegenheid extra open van 14 tot 17 uur. Ook willen we dan bloembollen planten. Ook zonder boom ben je van harte welkom op de kweektuin en vertellen we je graag over de plannen en ideeën met de kweektuin en het Singelpark. Naar jouw ideeën zijn we reuze benieuwd!