Singelpark
×

15 juni 2012: Opening Singelpark Design Expo op 29 juni


Opening Singelpark Design Expo op 29 juni

Luchtfoto's+Leiden+258.JPG
Links op de foto het expoterrein naast Museum Volkenkunde.

Op vrijdag 29 juni om 15.30 uur opent burgemeester Henri Lenferink de internationale Singelpark Design Expo in de tuin van Museum Volkenkunde. Vanaf dan kun je tot en met zondag 9 september de langverwachte inzendingen bekijken van de zes internationale ontwerpbureaus op de identiteit en samenhang in het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland. Ook kun je lezen wat de jury van de zes inzendingen vindt.

Wat vind jij van de ontwerpen?
Team Singelpark van Stadslab Leiden organiseert rondom de tentoonstelling de mogelijkheid voor bezoekers om hun mening te geven over de ontwerpen. Deze worden aan het eind van de tentoonstelling in een advies vervat en aangeboden aan het College van B&W. Je kunt je reactie opschrijven op een reactieformulier, mailen naar info@singelpark.nl of naar een van de speciale feedbackasessies komen waarin we in groepen discussiëren over de ontwerpen. Deze vinden plaats op vier vrijdagen: 6 juli, 13 juli, 17 augustus en 24 augustus telkens om 16.00 uur in het Paviljoen van het museum naast het expoterrein.

Lezingen en rondleidingen
Elke zaterdag en zondag om 14.00 vinden er lezingen en rondleidingen plaats waar je aan kunt deelnemen. Op deze site vind je straks het actuele programma. Ook kun je een fototentoonstelling bezoeken over de geschiedenis van de Leidse singels en een films bekijken over de ontwerpen, de ontwerpers en het Singelpark vanaf het water en vanuit de lucht. Een aantal bureaus zal tevens een maquette tentoon stellen.

Speciale rondleidingen voor groepen
Voor groepen (buurtverenigingen, bedrijven etc.) bestaat de mogelijkheid om binnen en buiten openingstijden een speciale rondleiding te boeken, indien gewenst met rondvaart. De rondleidingen worden verzorgd door mensen van Stadslab en de Vrienden van het Singelpark i.o. en kunnen worden afgestemd op je specifieke vragen. Neem voor meer informatie contact op met info@singelpark.nl.

Openingstijden
De ingang van de tentoonstelling in de tuin van Museum Volkenkunde is naast de Morspoort. De tentoonstelling is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 18.00 uur en in het weekeinde van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.