Singelpark
×

14 maart 2015: Nieuwe adopties voor het Singelpark


Nieuwe adopties voor het Singelpark

Groene Ambtenaren

Ambtenaren uit Haagse ministeries, die de Leidse regio wonen, hebben gezamenlijk met initiatiefneemster Judith Marinissen een kweekvak in de Kweektuin geadopteerd. Zij gaan zorgen voor zowel de vulling als het onderhoud van een plantenvak. Zij willen laten zien met welke beplanting je in kunt spelen op klimaatverandering.

Vandaag zijn de eerste stappen gezet. Onder het genot van een glaasje is in de ijzige en windere kou de plaatsing van het bordje van de Groene Ambtenaren, zoals zij zichzelf noemen, gevierd.

Water Natuurlijk

Met de waterschapsverkiezingen in het vooruitzicht heeft de partij Water Natuurlijk zich opgeworpen voor de sloot van de Kweektuin. Hans Shouffoer van Water Natuurlijk liet zien dat water uit een goede, schone en natuurlijke sloot meestal gewoon gedronken kan worden. Niet dat de Vrienden het overal aanraden! Water Natuurlijk gaat zich opwerpen in het periodiek onderhoud van de sloot die de tuin van vers water voorziet: het slootleven inventariseren en 2x per jaar een excursie verzorgen!

Na afloop hebben de aanwezigen zich verwarmd aan een boeiende veldexcursie langs de Kweektuinsloot. Hydrobioloog Uka Dijkstra legt deskundig uit hoe spontane plantengroei bijdraagt aan helder en schoon water, helemaal natuurlijk. En welke planten als plaag gezien moeten worden.

U kunt de fotoserie op onze site vinden.

20150314 032 jwb