Singelpark
×

14 december 2016: Singel’Spark 2016 – ‘In Stijl’


Singel’Spark 2016 – ‘In Stijl’

Cultureel festival

Zo 18 december 2016 t/m Vr 6 januari 2017

Diverse locaties binnenstad Leiden

Trouw aan de traditie ontsteekt Fields of Wonder ook dit jaar aan het begin van de winter een creatieve vonk met een Kersttocht. In 2017 bestaat Fields of Wonder 15 jaar. Dat willen we vieren ‘In Stijl’. Daarbij sluiten we aan bij het internationale themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design, 100 jaar De Stijl’. Van 18 december t/m 6 januari wordt het Singelpark Stijlvol verlicht door kunstzinnige lichtbakens.

2016_12_14_SingelSpark

Singel’Spark is een route van licht die zorgt voor een verbinding tussen het centrum en de wijken daaromheen. Het water vormt letterlijk een weerspiegeling van alles wat zich rondom de ‘scheidslijn’ van het centrum en daarbuiten afspeelt. Wie zich in de donkere dagen van het jaar langs het Singelpark begeeft, komt in aanraking met de lichtbakens en kan in gedachten iets van het licht met zich mee nemen.

Vanaf 18 december tot en met 6 januari is iedereen welkom om de vonk van het Singelpark te zien overspringen. Volg de route op eigen gelegenheid met onze plattegrond óf sluit je aan bij de feestelijke KerstTocht op zondag 18 december. Wij raden je wel aan om vooraf te reserveren.

Voor Singel’Spark 2016-2017 wordt de deelnemende kunstenaars, ontwerpers en makers gevraagd zich door De Stijl te laten inspireren voor hun lichtobjecten. Niet door een kopie te maken van wat er al is, maar door te kiezen voor een strakke, constructieve vormentaal en heldere beelden.

Fields of Wonder kan zich goed vinden in de visie van De Stijl: het plaatsen van kunst in een nieuw perspectief om mensen te bereiken, te raken in hun ziel, en voor een betere samenleving.

Voor wie alle lichtbakens wil zien is er een plattegrond met tekst en uitleg over de kunstenaars en hun werk. Hiermee kan iedereen de route zelfstandig lopen of fietsen. Maar je kunt er ook voor kiezen om mee te lopen in de feestelijke KerstTocht op zondag 18 december.

Dit jaar kun je voor het eerst ook langs de lichtbakens varen met een rondvaart verzorgd door Bootjes & Broodjes. De plattegrond  is voor € 2,50 vanaf half december verkrijgbaar bij VVV-Kantoor Leiden (Stationsweg 26), Sijthoff (Doezastraat 1b) en Bootjes & Broodjes (Blauwpoortsbrug 1).

  • KerstTocht, zondag 18 december 2016.
  • Entree: € 2,50 p.p.

Om 20.00 uur vertrekken de deelnemers onder leiding van een gids, vanaf vijf centrale locaties. Zij wandelen of fietsen langs alle lichtbakens en worden onderweg verrast met performances, muziek, poëzie en projecties. De vijf groepen nemen de vonk mee en brengen die over op iedereen die dat nodig heeft in de soms eenzame dagen rond Kerst.