Singelpark
×

13 oktober 2016: Plantdag Energiepark


Plantdag Energiepark

Op het terrein, dat velen nog kennen als het Nuon-terrein met zijn makkelijk herkenbare schoorsteen, wordt het Energiepark als onderdeel van het Singelpark aangelegd. Daar is heel zichtbaar hoe het Singelpark bestaande, historische bouw integreert in het park. Maar dat is er niet zo maar, daar moet je wel wat voor doen.

De Vrienden van het Singelpark hielden donderdag 13 oktober weer een plant-actie. De eerste actie was op de De Singelpark Bijendag 2016 (24 mei). In het nieuwe Energiepark planten de gemeente, vrijwilligers van De Binnenvest en van de wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt bollen en planten. Dat zorgt volgend voorjaar al voor meer kleur en leven in het Singelpark.

De Vrienden doen verder steeds meer groenbeheer. Inmiddels naast het Energiepark ook in de Kweektuin, het Huigpark en park De Put. We werken daar samen met Gemiva, De Binnenvest, het Waterland, het ROC, wijkverenigingen en natuurlijk Stedelijk Beheer.

De Vrienden bieden alle vrijwilligers, die zo nu en dan willen hovenieren, in het Singelpark een leuke inspannende ontspanning in het groen (foto’s). Hoveniers die het leuk vinden om andere vrijwilligers in dit werk te coachen zijn van harte welkom omdat het aantal plekken waar vrijwilligers en Vrienden actief plannen en planten jaarlijks toeneemt. Neem contact met ons op.