Singelpark
×

13 mei 2013: Doneer zaterdag een plant aan de Singelpark Kweektuin


Doneer zaterdag een plant aan de Singelpark Kweektuin

Op zaterdag 18 mei kunnen de eerste bomen en vaste planten de grond in in de Singelpark Kweektuin. Heb je een boompje of struik die je kunt missen? Of een stekje van een vaste plant die je mooi vindt of waar je een bijzondere herinnering aan hebt? Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je ‘m op de kweektuin aan de Vrienden van het Singelpark overhandigen.
Op de kweektuin worden de bomen en planten verder opgekweekt totdat ze later een vaste plek krijgen in het Singelpark. Zo wordt het Singelpark straks helemaal gevuld met bomen en planten met een verhaal, geschonken door inwoners, bezoekers en organisaties in de stad.

Alle bomen en planten zijn welkom. De bedoeling is dat straks in het Singelpark zo veel mogelijk verschillende soorten groeien, dus zowel inheemse als exotische planten. De Hortus botanicus van de Universiteit Leiden treedt op als curator van het Singelpark. Enige voorwaarden zijn dat de planten niet woekeren en dat de stam van de boom een kleinere diameter heeft dan 20 centimeter.

De afgelopen weken hebben de Vrienden van het Singelpark hard gewerkt aan het gebruiksklaar maken van het eerste deel van de kweektuin. De komende maanden zal er nog verder worden gewerkt aan de inrichting. Alle hulp is daarbij van harte welkom. Wil je op 18 mei of op een andere dag een keer meehelpen? Stuur dan een mailtje naar kweektuin.singelpark@gmail.com.

De Kweektuin ligt naast station Leiden CS, tegenover het IBIS Hotel.