Singelpark
×

13 maart 2014: Boomfeestdag voor het Singelpark


Boomfeestdag voor het Singelpark

Verbinden, Vergroenen en Versterken is het motto van het Singelpark, dat het mooiste, langste en spannendste stadspark van Nederland moet worden. Het Huigpark aan de Maresingel, achter het Stadsbouwhuis, kan best wat “vergroenen en versterken”. Het Beeldkwaliteitsplan geeft daar suggesties en randvoorwaarden voor.

De gemeente Leiden en de Vrienden van het Singelpark hebben daarom dat plan uitgewerkt en in gang gezet. Natuurlijk zijn de omwonenden en andere belangstellenden op de hoogte gebracht en uitgenodigd (met dank aan Portaal voor de assistentie).

In verband met de gemeentelijke verkiezingen hebben de Vrienden van het Singelpark ook alle Leidse politieke partijen gevraagd om een boom te helpen planten in het Huigpark. CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Partij Sleutelstad, Partij van Tegenwoordig, PvdA, en SP droegen aarde aan. Ook verantwoordelijk wethouder Frank de Wit maakte ruimte in zijn drukke agenda.

De gemeente heeft daarbij materieel, menskracht en zo’n vijftien bomen beschikbaar gesteld. Daarbij zijn bijzondere keuzes gemaakt, zie het kaartje voor meer informatie. De mammoetboom of reuzensequoia (Sequoiadendron giganteum), die op zich al 600kg weegt, was het centrum van de activiteit.

De Vrienden van het Singelpark en de gemeente Leiden laten zo zien dat burgers en gemeente samen de stad groener en sterker kunnen maken.

Foto’s van deze Boomfeestdag vindt u op de fotopagina’s van deze website. Luister naar de interviews van Sleutelstad.nl (zie foto hieronder).

 

20140312 036 jwb 20140312 037 jwb