Singelpark
×

12 mei 2016: Singelpark als lesmateriaal


Singelpark als lesmateriaal

Leerlingen van het Leonardo College (Leiden) kregen op 10 mei 2016  een rondvaart door het Singelpark. Doel: goed voorbereid aan een werkopdracht beginnen.

Het is een aanpak die alle betrokkenen goed is bevallen. Leraren van het Leonardo gebruiken een aantal werkopdrachten die de betrokkenheid van leerlingen met de stad kunnen vergroten. Het Singelpark blijkt een prima kapstok voor onderwerpen over praktische maatschappelijke, politieke en economische vragen. Docenten en leerlingen vinden het zelf kunnen bijdragen aan het Singelpark een stimulans.

In de bijzondere omgeving van de Meelfabriek gaf Jeroen Maters, de bedenker van het Singelpark, twee  mavo 2-klassen een inleiding over de geschiedenis van en de gedachte achter het Singelpark. Elke klas kreeg, afhankelijk van hun werkopdracht, een wandeling door het Energiepark of door het Huigpark, elk onder leiding van een Vriend van het Singelpark.

Daarna mochten de leerlingen aan boord van de rondvaartboten bij Sjaak Veringa (rederij Oude Rijn) en Joop Veninga (Babbels). De gidsen van het Singelpark bespraken al varend de opbouw en geschiedenis en de uitdagingen van de Vrienden van het Singelpark. De Vrienden zijn benieuwd naar de resultaten.

20160510_singelpark_leonardo_jwb.jpg