Singelpark
×

12 maart 2016: Het was Lente in het Huigpark


Het was Lente in het Huigpark

Op  zaterdag 12 maart organiseerden de Vrienden van het Singelpark samen met NL Doet en het Oranjefonds zoals elk jaar een activiteit, dit jaar een leuke buitendag in het Huigpark.

De omwonenden van het Huigpark zijn sinds begin 2015, samen met de Vrienden van het Singelpark en de gemeente Leiden, plannen aan het maken. Het Huigpark wordt een mooie, aangename verblijfplaats voor allerlei vormen van recreatie en ontspanning.

In november 2015 zijn de eerste stappen gezet met de aanleg van twee perken. Sindsdien wordt er regelmatig gewerkt aan verbeteringen in het park.

De Huigpark buitendag

Nu gaan we verder met het aanleggen en vernieuwen van nog eens drie perken.  Een perk wordt een vaste-planten border. Twee andere perken zijn we opnieuw gaan aanleggen als borders met struiken en heesters met bloemen en vruchten die goed zijn voor insecten, vogels en mensen.  Denk hierbij aan vlierstruiken voor vlierthee en dergelijke.

We begonnen om 10.00 uur met een korte introductie over de werkzaamheden. Daarna zijn we snel aan de slag gegaan, want er was veel te doen.  Een deel van de oude beplanting is eruit of verplaatst, bestaande perken vergroot en  de grond gedeeltelijk opnieuw bewerkt.

Er is verse grond aangebracht en door de bestaande grond gemengd.  Totaal hebben we bijna 200m² (20x10m) perken voorbereid en daarna, de kers op de taart, beplant met een grote variatie aan vaste planten en heesters.

Beste een pittige klus dus die we om ca.15.00 uur afrondden.

Wie deed Wat?

De vrienden van het Singelpark zorgden voor:

  • Gereedschap, materialen  en handschoenen
  • Broodjes, soep en diverse dranken (verzorgd door BoonenZoonKoffies)

De vrijwilligers brengen mee:

  • Stevige schoenen of laarzen,
  • Kleding aangepast aan ‘aards’ werk,
  • Fantastisch weer.

Tijdens de koffie- of lunchpauze namen we ook even tijd om de ontwikkeling van het Singelpark in zijn geheel en de plannen voor het Huigpark in het bijzonder toe te lichten.

Vrienden van het Singelpark

De foto’s kunt u terugvinden in onze foto-verzameling.
NLdoet het Huigpark