Singelpark
×

11 november 2015: Uitnodiging: Huigpark en Kweektuin winterklaar & Foodwalk


Uitnodiging: Huigpark en Kweektuin winterklaar & Foodwalk

Uitnodiging voor zaterdag 14 november 2015, 10.00-15.00. Locatie Huigpark en locatie Kweektuin, Leiden. Je hoeft je niet aan te melden!

Huigpark

Vrienden van het Huigpark maken samen met Vrienden van het Singelpark het park winterklaar; we gaan bollen poten, aanplant van borders vervangen en aanvullen. We bekijken ook het ontwerp en plannen voor de Huigpark verbeteringen in 2016.

Om 13.30 neemt Bosbaas Edwin je mee op een Foodwalk i.k.v. Lekker Landschap. We gaan door het park op zoek naar eetbare planten.

BoonenZoonkoffies zorgen voor een heerlijke koffie. Contact Leen Ooms (06-2121.7039)

Kweektuin

De Kweektuin was afgelopen zaterdag al aan de beurt. In de Singelpark Kweektuin worden bomen en vaste planten gekweekt die straks waar mogelijk een plek krijgen in het Singelpark. Al sinds de oprichting van de Kweektuin hebben veel Leidenaren hun stekjes, bomen en planten gedoneerd. Zo staat het Singelpark straks vol met bomen en planten met een verhaal, geschonken door inwoners en bezoekers van de stad.

Om ervoor te zorgen dat de beplanting de komende maanden goed doorkomt, maakten we de Kweektuin afgelopen weekend winterklaar.

Ook een aantal mensen van GroenLinks Leiden staken de handen uit de mouwen in het kader van de Natuurwerkdag (zie foto). Het werk is nog niet gedaan, dus ook de komende weken bent u nog van harte welkom.

Contact: Theo van der Krogt (06-8371.5242)

Kom je ook?

groenlinks in kweektuin

Lekker Landschap is een landelijk initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde. In Zuid-Holland wordt Lekker Landschap uitgevoerd door De Groene Motor, een provinciaal programma, ondergebracht bij Landschap & Erfgoed Zuid-Holland, dat vrijwilligerswerk in de leefomgeving stimuleert en ondersteunt.

Lekker Landschap wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij, met als doel: Natuurbeleving als dagelijkse kost!