Singelpark
×

11 november 2014: Bollenactie 2014 en Kweektuin winterklaar


Bollenactie 2014 en Kweektuin winterklaar

Op zaterdag 15 november organiseren de Vrienden van het Singelpark speciale activiteiten.
Aan de stationskant van de Rijnsburgerbrug worden vanaf 13.00 aan beide kanten bloembollen geplant. Van 14.00 tot 17.00 kunnen in de Kweektuin bomen worden gebracht en kan worden meegeholpen met winterklaar maken van de tuin. Speciaal van deze gelegenheid wordt aan belangstellenden instructie gegeven hoe je bomen moet snoeien. Iedereen is van harte welkom om mee te doen!

Vanaf 13.00 uur planten de vrienden bloembollen aan de stationszijde van de Rijnsburgerbrug (dat is aan de kant van Café de Bruine Boon en zonnestudio Summer Tan). Na de succesvolle bollenactie vorig jaar aan beide kanten van de Haven bij de Zijlpoort, wordt met deze plantactie een tweede symbolische verbinding tussen twee stukken singel (Morssingel en Rijnsburgersingel) gelegd. Het gaat om een speciaal bijenmengsel met een lange bloei. De gemeente heeft de week ervoor al mechanisch voorwerk gedaan.

Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur wordt de Kweektuin van het Singelpark naast Leiden CS winterklaar gemaakt. Het is mogelijk bomen en struiken te doneren: deze krijgen in de toekomst een plekje in het Singelpark. Bakken moeten worden geschoond, bollen geplant, vaste planten opgedeeld en bomen gesnoeid. Speciaal voor deze gelegenheid wordt aan belangstellenden instructie gegeven hoe je bomen moet snoeien. Daarnaast krijgen het water en de waterkant aandacht in het programma.

Leidenaars die zaterdag 15 november mee komen helpen met het bollen planten of meewerken in de kweektuin, krijgen – zolang de voorraad strekt – narcisbollen mee om te planten in eigen geveltuin of open plekken bij bomen in de eigen buurt, zodat iedereen ervan kan meegenieten dit voorjaar.

Het Singelpark leeft! Kom ook helpen en neem schep, vrienden en familie mee! Er wordt gezorgd voor warme dranken.