Singelpark
×

11 maart 2014: Inspirerende Singelpark avond


Inspirerende Singelpark avond

Samen maken we het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland! Een aaneengesloten park rondom de binnenstad, waar iedereen kan genieten van de natuur, varen, wandelen, spelen, picknicken, sporten of juist lekker niets doen. De huidige singelrand wordt omgetoverd tot het Singelpark door te verbinden, te vergroenen en te versterken.

Het Singelpark is van de bewoners van Leiden. In navolging van de eerste brainstorm-avonden in 2012 organiseerde de gemeente Leiden samen met de Vrienden van het Singelpark op 10 maart 2014 een inspiratie-avond voor belangstellenden. Meer dan 100 Leidenaren wisselden creatief van gedachte over wat er mag, moet en kan.

De avond begon met een introductie van het recent door het college van B&W vastgestelde ‘Beeldkwaliteitsplan‘, een 100 bladzijden dik idee over welke randvoorwaarden er gaan gelden bij de inrichting van het Singelpark. De bewoners en stadspartners kunnen binnen de kaders van de inrichtingsplannen zelf aan de slag. Dat kan op veel manieren. Dat BKP was voor de avond de inspirerende leidraad. In dertien werkgroepen werd nagedacht over een wijk of een thema.

Twee uren later werden de resultaten verzameld terwijl sommigen het nog lang niet genoeg vonden. De verzamelde resultaten vormen een startpunt voor verdere ideeën. Mocht u interesse hebben of ook een woordje willen meespreken, wordt dan Vriend van het Singelpark. U bent dan snel op de hoogte, hoewel wij ook iedereen uitnodigen via de pers. Het Singelpark mag nog jarenlang tot inspiratie leiden.

Foto’s van de Inspiratie-avond vindt u op de fotopagina’s van deze website.

20140310_048_jwb.jpg