Singelpark
×

10 juli 2015:Singels doelwit Stadsfotograaf


Singels doelwit Stadsfotograaf

[Tekst update 10 juli: krant in PDF download]

Een jaar lang fotografeerde Roelof Bosscher als Stadsfotograaf 2014-2015 de Leidse singels. Volgens een strikt stramien legde hij onontdekte en vergeten plekken vast: sporen van het verleden en heden rond de Leidse binnenstad.

De foto’s staan wekelijks in het Leidsch Dagblad. De laatste foto verschijnt op vrijdag 14 augustus. Een uitgebreide selectie van de foto’s is deze zomer te zien op een expositie in de Pieterskerk. De foto’s zijn ook gebundeld in een publicatie, die samen met vier door u geselecteerde afdrukken, los verkrijgbaar is.

[update 20150710] De uitnodiging voor de expositie (pdf) is hier digitaal op te halen.

2013-2014

In juni 2013 werd fotograaf Rob Overmeer de eerste Stadsfotograaf van Leiden. Deze benoeming was een initiatief van De Leidse Stijl, het Leidsch Dagblad, Biskaje en Cultuurfonds Leiden. Om te waarborgen dat er jaarlijks een nieuwe stadsfotograaf aan de slag gaat is in april 2014 de Stichting Stadsfotograaf Leiden opgericht.

In de stichting zitten deskundigen en vertegenwoordigers van o.a. Universiteit Leiden, gemeente Leiden, Museum De Lakenhal, vormgevers en fotografie-experts. Uitgangspunt van de Stichting Stadsfotograaf Leiden is ieder jaar een stadsfotograaf aan te stellen, wiens foto’s in het Leidsch Dagblad worden gepubliceerd.

Uitnodiging

De Stichting Stadsfotograaf Leiden nodigt u van harte uit voor de (gratis) expositie van Roelof Bosscher, Stadsfotograaf 2015-2016, vanaf vrijdag 3 juli tot 15 augustus in de Pieterskerk te Leiden. De openingstijden zijn 11.00-18.00 uur, maar controleer of er geen andere activiteiten zijn.

De tentoonstelling en publicatie zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van de Vrienden van het Singelpark, Ronde Tafel Leiden, gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing, Coördesign, Pieterskerk Leiden en het Leidsch Dagblad.

Donderdag 2 juni werd de expositie in de Pieterskerk geopend door wethouder Frank de Wit. Enkele andere foto’s staan hier. Hieronder (scheidend) stichtingsvoorzitter Peter Duijvestein met de nieuwe Stadsfotograaf 2015-2016 Monique Shaw.

20150702_012_jwb.jpg