Extra Singelparkwandelingen in juli en augustus

De komende zondagen organiseren de Vrienden van het Singelpark extra wandelingen langs een deel van de Leidse Singels. De eerste post-corona Singelparkwandeling van 12 juli jl. had zo’n grote toeloop dat besloten is extra wandelingen aan te bieden. Ook de geweldige bloemenpracht in het park heeft geleid tot dit initiatief. Wederom in aangepaste vorm: de Singelparkgids loopt met een groepje van maximaal zeven deelnemers en houdt rekening met 1,5 meter afstand.
De wandelingen vinden plaats op de volgende zondagen: 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus en 30 augustus a.s. en starten om 14.00 uur. Een wandeling duurt ongeveer twee uur. Er zullen verschillende routes gelopen worden.
Tijdens de wandeling zie je naast de bloemen- en bomenpracht ook fraaie gebouwen, hoor en zie je het laatste nieuws over de Singelparkbruggen en leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Foto: Alice de Jong

IVN coronaproof natuurwandeling bij de Groenesteeg begraafplaats.

Natuurgidsen hebben een rondleiding samengesteld waarbij je op ruim 20 locaties informatie over de natuur kan opvragen. Jouw smartphone is je gids. Daarmee scan je een barcode (QR) en lees je meer op een webpagina. De gidsen zijn natuurlijk wel aanwezig. Ze staan op plekken waar de 1,5 meter gewaarborgd kan worden, en gaan graag in op je verdere vragen.

De wandeling vindt plaats op zondag 16 augustus, tussen 2 en 5 uur in de middag. We schatten dat de rondleiding ongeveer een uur duurt. Je kunt dus het beste voor 4 uur starten. Vergeet niet je smartphone mee te nemen

Singelparkwandelingen terug van weggeweest

(1 juli 2020) De Singelparkwandelingen zijn op zondag 12 juli j.l. na een ‘coronapauze’ van ruim vier maanden, weer van start  gegaan. In aangepaste vorm, dat wel: de Singelparkgidsen liepen met twee groepjes van maximaal zes deelnemers en houden rekening met de 1,5 meter afstand.

De eerstkomende Singelparkwandeling wordt op deze pagina aangekondigd. Men moet zich aanmelden; let erop dat de wandeling van 12 juli j.l zoveel belangstelling kreeg dat we – zeer tegen onze zin – deelnemers hebben moeten weigeren.

Voor een Singelparkwandeling vraagt de gids je een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

(foto credit: Claudia Brown)

Werkschema werkzaamheden Singelpark 2020  (opgeschort)

—–> Belangstelling? Graag! Meld je aan via participatie@singelpark.nl

Wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Natuur Wandelen – opgeschort

Ook in 2020 organiseert de Stichting Gezond Natuur Wandelen vanaf twee locaties een aantal wandelingen door Leiden. Op beide locaties wordt 2 maal per maand gewandeld. De wandelingen vertrekken om 10.00 uur en duren circa 1 uur (soms in overleg iets langer). Opgeven is niet nodig en deelname aan de wandelingen is gratis. Doe mee! Na afloop is er gelegenheid (op eigen kosten) om gezamenlijk koffie of thee te drinken.

Start op woensdagen vanaf de kantine van de Leidse Hockeyclub Roomburg (van Vollenhovekade 20) en op donderdagen vanaf café Abel (Steenstraat 1b- hoek museum Volkenkunde)

Zie ook https://www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl/gnw

Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog.