Zaterdag 15 december 2018: Klusmiddag in de Kweektuin

Doe je mee in de Kweektuin van het Singelpark (Stationsplein)? We zin op zaterdag 15 december vanaf 13:00 uur aan het klussen: planten verhuizen naar Singelparklocaties, snoeiwerkzaamheden struiken/bomen, bijenhotel opknappen, wilgen knotten, houtsnippers verdelen op paden… We zijn heel blij met alle hulp !

Gezellige korte wandelingen door het Singelpark

Gezond Natuur Wandelen werkt samen met organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. In Leiden wordt onder andere samengewerkt met Libertas Leiden, Radius, IVN, Vrienden van het Singelpark en I-doe.

In december 2018 staan de volgende korte wandelingen in het Singelpark gepland:

Vanaf café Abel, Steenstraat 1b Leiden (hoek toegang museum Volkenkunde)
Donderdag 13 december om 10.00 uur
Donderdag 27 december om 10.00 uur

Iedere tweede zondag van de maand: wandeling met gids

Op zondag 9 december  organiseren de Vrienden van het Singelpark – zoals iedere tweede zondag van de maand – een wandeling langs een deel van de Leidse singels. Deze wandelingen beginnen altijd om 14:00 uur en duren ongeveer 2 uur. Deze keer lopen we door het Blekerspark, langs Molen de Valk, en eindigen bij de Morspoort. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen van alles over het park en de historie van de stad. Wellicht drinken we nog wel ergens een Singelbiertje!

De gids vraagt je om een bijdrage van drie euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint.

Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Uitleg bij Molen de Valk bij een eerdere wandeling (foto Yu-Hua Yeh)

Iedere tweede zondag van de maand kun je meewandelen met een ervaren gids door steeds een ander deel van het Singelpark. Ga je een keer mee? Meer informatie vind je op de pagina Maandelijkse stadswandeling met gids.

 

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin bij het Centraal Station. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere woensdag: Huigpark en Energiepark

Iedere woensdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark en Energiepark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl.