27-29 juli 2018: Sail Leiden

Op 27, 28 en 29 juli komt Sail naar Leiden. De grootste vloot varend erfgoed komt met 200 bedrijfsvaartuigen aanleggen in de Leidse binnenstad. De stad wordt omgetoverd tot één groot openluchtmuseum met activiteiten voor jong en oud. Ook in delen van het Singelpark zijn allerlei activiteiten georganiseerd.

Het Ankerpark wordt gebruikt voor demonstraties van oude ambachten, kinderactiviteiten, zangkoren en je kan een kijkje nemen aan boord van één van de vele schepen die open zijn voor publiek. De Vrienden van het Singelpark doen ook mee met een informatiestand bij en rondleidingen vanaf de nautische markt bij park De Put en het Kort Galgewater. Kijk op sail-leiden.nl voor meer informatie!

 

Zondag 12 augustus wandeling met gids door het Singelpark

Op zondag 12 augustus a.s. organiseren de Vrienden van het Singelpark – zoals iedere tweede zondag van de maand – een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deze keer gaan we langs Molen de Valk, Morspoort, nog aan te leggen bruggen, Hortus, zien we veel groen, horen van alles over het park en de historie van de stad en wellicht drinken we nog een Singelbiertje!

De gids vraagt je om een bijdrage van drie euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com.  Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Iedere tweede zondag van de maand kun je meewandelen met een ervaren gids door steeds een ander deel van het Singelpark. Ga je een keer mee? Meer informatie vind je op de pagina Maandelijkse stadswandeling met gids.

 

 

 

 

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin bij het Centraal Station. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere woensdag: Huigpark en Energiepark

Iedere woensdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark en Energiepark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl.