12 juli: Singelparkwandeling

De Singelparkwandelingen gaan, na een ‘coronapauze’ van ruim drie maanden, weer van start. De Vrienden van het Singelpark zijn blij om op zondag 12 juli weer een wandeling langs een deel van de Leidse Singels te kunnen organiseren. Wel in aangepaste vorm: de Singelparkgidsen lopen met twee groepjes van maximaal zes deelnemers en houden rekening met de 1,5 meter afstand.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. We wandelen onder andere door de tuin van Museum Volkenkunde, zien Park de Put in volle bloei, komen het grootste insectenhotel van Leiden tegen in het Rembrandtpark, lopen over de nieuwe Aeldisbrug bij de Groenhazengracht, gaan via de Hortus Botanicus naar het Pilgrimstuintje en eindigen bij het Plantsoen.
Tijdens de wandeling zie je fraaie gebouwen, hoor je het laatste nieuws over de Singelparkbruggen en leer je over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

(foto credit: Claudia Brown)

Werkschema werkzaamheden Singelpark 2020  (opgeschort)

—–> Belangstelling? Graag! Meld je aan via participatie@singelpark.nl

Wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Natuur Wandelen – opgeschort

Ook in 2020 organiseert de Stichting Gezond Natuur Wandelen vanaf twee locaties een aantal wandelingen door Leiden. Op beide locaties wordt 2 maal per maand gewandeld. De wandelingen vertrekken om 10.00 uur en duren circa 1 uur (soms in overleg iets langer). Opgeven is niet nodig en deelname aan de wandelingen is gratis. Doe mee! Na afloop is er gelegenheid (op eigen kosten) om gezamenlijk koffie of thee te drinken.

Start op woensdagen vanaf de kantine van de Leidse Hockeyclub Roomburg (van Vollenhovekade 20) en op donderdagen vanaf café Abel (Steenstraat 1b- hoek museum Volkenkunde)

De wandeldata t/m april 2020:

start vanaf Abel start vanaf Roomburg
donderdag 26 maart woensdag 1 april
donderdag 9 april woensdag 15 april
donderdag 23 april woensdag 29 april

Zie ook https://www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl/gnw

 

Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids – voorlopig even niet!

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog.