Wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Natuur Wandelen

Ook in 2020 organiseert de Stichting Gezond Natuur Wandelen vanaf twee locaties een aantal wandelingen door Leiden. Op beide locaties wordt 2 maal per maand gewandeld. De wandelingen vertrekken om 10.00 uur en duren circa 1 uur (soms in overleg iets langer). Opgeven is niet nodig en deelname aan de wandelingen is gratis. Doe mee! Na afloop is er gelegenheid (op eigen kosten) om gezamenlijk koffie of thee te drinken.

Start op woensdagen vanaf de kantine van de Leidse Hockeyclub Roomburg (van Vollenhovekade 20) en op donderdagen vanaf café Abel (Steenstraat 1b- hoek museum Volkenkunde)

De wandeldata t/m april 2020:

start vanaf Abel start vanaf Roomburg
donderdag 13 februari woensdag 19 februari
donderdag 27 februari woensdag 4 maart
donderdag 12 maart woensdag 18 maart
donderdag 26 maart woensdag 1 april
donderdag 9 april woensdag 15 april
donderdag 23 april woensdag 29 april

Zie ook https://www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl/gnw

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin op het terrein van Museum Volkenkunde. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere dinsdagmiddag: Huigpark

Iedere dinsdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl

Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog.

Zondag 9 februari 2020: singelparkwandeling afgelast!

Op zondag 9 februari organiseerden de Vrienden van het Singelpark – zoals iedere tweede zondag van de  maand – een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling zou om 14:00 uur beginnen en  ongeveer 2 uur duren. Thema was “Singelpark in de steigers”: lopen vanaf het Plantsoen langs begraafplaats Groenesteeg, vervolgens langs de Zijlsingel waarvan de herinrichting in volle gang is. Daarna langs de Meelfabriek en eindigen bij de Zijlpoort waar hard gewerkt wordt aan één van de bruggen die ervoor gaan zorgen dat het rondje dit jaar écht af komt!
Helaas ging de wandeling niet door wegens storm “Ciara” met windkracht 10 en hevige rukwinden. We houden te wandeling in portfolio voor een volgende keer.

Foto: Alice de Jong