28 september a.s. – Burendag in het Rembrandtpark

Samen met de bewoners van de Rembrandtstraat gaan we bollen poten. Kom gezellig langs om meer te weten te komen over dit kleine, maar oh zo mooie, stukje Singelpark.

Plaats: Rembrandtpark Zuid, grote kastanje
Tijd: 10:00 tot 12:00 uur.

28 september a.s. – bespreken van plannen voor de invulling van het Singelpark op de Jan van Houtkade.

De Werkgroep Singelpark Jan van Houtkade nodigt bewoners van :Jan van Houtkade, Garenmarkt, Korevaarstraat (nr. 19 t/m 55), Raamsteeg, St. Jacobsgracht, Doezastraat, Boisotkade, Zoeterwoudse Singel (nr. 1 t/m 28), Levendaal (nr. 2 t/m 14) uit voor een bespreking van de plannen voor de invulling van het Singelpark op de Jan van Houtkade.

Plaats: In/bij Kruithuisje, Jan van Houtkade 50
Tijd: 09:30-11:30 uur.
Zie ook het item ‘Invulling Jan van Houtkade onder Nieuws

28 september a.s. – definitief ontwerp Lakenplein

De gemeente presenteert het definitief ontwerp van het Lakenpark, inclusief het ontwerp van de nieuwe speeltuin. Het ontwerp is tot stand gekomen door de ideeën tijdens de bijeenkomst van 5 september 2018, verschillende sessies met de klankbordgroep, de ontvangen reacties tijdens de presentatie van het voorlopig ontwerp op 28 mei 2019 en de participatiebijeenkomst voor kinderen op 14 juni 2019. 

Doel en opzet van de bijeenkomst

De presentatie is op Burendag, tijdens een activiteit van speeltuinvereniging De Doorbraak. U kunt het definitief ontwerp van het Lakenpark bekijken en uw vragen stellen aan het projectteam van de gemeente. Ook horen wij graag uw reactie op het ontwerp voor de nieuwe speeltuin. Na de bijeenkomst wordt het definitief ontwerp ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Plaats: speeltuin De Doorbraak, Katoenpark 1
Tijd: 14:00-16:00 uur, vrije inloop

Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog.

Begeleide wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Wandelen Nederland

Samen met IVN, Radius en Libertas Leiden organiseert Stichting Gezond Wandelen ook dit jaar om de 14 dagen op de donderdag wandelingen, o.a. door het Singelpark. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden, gewoon verzamelen om te starten, op de woensdagen om 10:00 uur in de kantine van de Leidse Hockeyclub Roomburg, aan de van Vollenhovekade 20, en op de donderdagen om 10:00 vanaf Cafe Abel (Steenstraat, 1b, naast de ingang van het Museum voor Volkenkunde). Een vrijwilliger loopt mee en vertelt over de omgeving en het groen. De eerstvolgende wandeling gaat van start op donderdag 8 augustus a.s. vanaf Cafe Abel. Deelname is gratis. De daaropvolgende wandelingen zijn:

vanaf  locatie Cafe Abel vanaf locatie kantine Leidse Hockeyclub Roomburg
donderdag 19 september woensdag 11 september
3 oktober geen wandeling woensdag 25 september
donderdag 17 oktober woensdag 9  oktober
donderdag 31 oktober woensdag 23  oktober
donderdag 14 november woensdag 6 november
donderdag 18 november woensdag 20 november
donderdag 28 november woensdag 4 december
donderdag 12 december woensdag 18 december

 

voor meer informatie de website van Gezond Natuur Wandelen

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin op het terrein van Museum Volkenkunde. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere dinsdagmiddag: Huigpark

Iedere dinsdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl