Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog.

Begeleide wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Wandelen Nederland

Samen met IVN, Radius en Libertas Leiden organiseert Stichting Gezond Wandelen ook dit jaar om de 14 dagen op de donderdag wandelingen, o.a. door het Singelpark. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden, gewoon verzamelen om te starten, op de woensdagen om 10:00 uur in de kantine van de Leidse Hockeyclub Roomburg, aan de van Vollenhovekade 20, en op de donderdagen om 10:00 vanaf Cafe Abel (Steenstraat, 1b, naast de ingang van het Museum voor Volkenkunde). Een vrijwilliger loopt mee en vertelt over de omgeving en het groen. De eerstvolgende wandeling gaat van start op donderdag 8 augustus a.s. vanaf Cafe Abel. Deelname is gratis. De daaropvolgende wandelingen zijn:

vanaf  locatie Cafe Abel vanaf locatie kantine Leidse Hockeyclub Roomburg
donderdag 14 november
donderdag 18 november woensdag 20 november
donderdag 28 november woensdag 4 december
donderdag 12 december woensdag 18 december

 

voor meer informatie de website van Gezond Natuur Wandelen

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin op het terrein van Museum Volkenkunde. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere dinsdagmiddag: Huigpark

Iedere dinsdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl