Word Singelschilder in Leiden: 28 juli a.s. Plantsoen

Wat is er nu leuker dan schilderen in de open lucht aan de Leidse singels? Op drie zondagen in de zomer kun je je kans pakken: elke keer in een ander park. Op 30 juni tussen 11 en 17 uur is de eerste mogelijkheid in het Rembrandtpark bij de oude Zeevaartschool aan het Noordeinde. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Wie weet kun je elkaar als Singelschilders nog leuke tips geven.

Voor de Singelschilders staan 12 schildersezels klaar met een stoel, en er wordt gezorgd voor een doek, acrylverf en penselen. Schilders, die hun eigen materiaal willen meenemen, zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Aan de Singel schilderen kan ook op 28 juli bij de volière in het Plantsoen en op 25 augustus in het Ankerpark, tegenover de Zijlpoort.

Foto’s van dit evenement vind je na afloop op www.singelschilders.nl.

Singelschilders is een initiatief van enkele amateurschilders uit de Coebel en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Fonds 1818.

 

Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog

Begeleide wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Wandelen Nederland

Samen met IVN, Radius en Libertas Leiden organiseert Stichting Gezond Wandelen ook dit jaar om de 14 dagen op de donderdag wandelingen door het Singelpark. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden, gewoon verzamelen om te starten om 10:00 vanaf Cafe Abel (Steenstraat, 1b, naast de ingang van het Museum voor Volkenkunde). Een vrijwilliger loopt mee en vertelt over de omgeving en het groen. De eerstvolgende wandeling gaat van start op donderdag 13 juni a.s, de volgende wandelingen zijn gepland op 27 juni, 1 juli en 25 juli. Deelname is gratis.

voor meer informatie de website van Gezond Natuur Wandelen

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin op het terrein van Museum Volkenkunde. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere woensdag: Huigpark en Energiepark

Iedere woensdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark en Energiepark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl.