Iedere tweede zondag van de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden een wandeling langs een deel van de Leidse singels. Deze wandelingen beginnen altijd om 14:00 uur en duren ongeveer 2 uur.

Bij zo’n wandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint.

Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Begeleide wandelingen georganiseerd door Stichting Gezond Wandelen Nederland

Samen met IVN, Radius en Libertas Leiden organiseert Stichting Gezond Wandelen ook dit jaar om de 14 dagen op de donderdag wandelingen door het Singelpark. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden, gewoon verzamelen om te starten om 10:00 vanaf Cafe Abel (Steenstraat, 1b, naast de ingang van het Museum voor Volkenkunde). Een vrijwilliger loopt mee en vertelt over de omgeving en het groen. De eerste wandeling gaat van start op donderdag 14 februari a.s, de volgende wandelingen zijn gepland op 28 februari, 14 maart en 28 maart. Deelname is gratis.

voor meer informatie de website van Gezond Wandelen

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin op het terrein van Museum Volkenkunde. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere woensdag: Huigpark en Energiepark

Iedere woensdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark en Energiepark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl.