Iedere tweede zondag van de maand: wandeling met gids

Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden een wandeling langs een deel van de Leidse singels. Deze wandelingen beginnen altijd om 14:00 uur en duren ongeveer 2 uur.

Afgelopen keer (13 januari 2019) liepen we langs Molen de Valk, en lopen via de Morspoort en Molen de Put naar het Plantsoen. Onderweg, in de Hortus en de Sterrewacht wren dat weekend allerlei activiteiten georganiseerd vanwege het 100-jarige bestaan van de International Astronomical Union (IAU).

Even op de kalender kijken: de komende wandeling vindt – ijs en weder dienende – plaats op zondag 10 februari a.s. Nadere berichtgeving volgt zodra de route bekend is.

Bij zo’n wandeling vraagt de gids je om een bijdrage van drie euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint.

Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Sterrewacht. Foto: Claudia Brown

Iedere tweede zondag van de maand kun je meewandelen met een ervaren gids door steeds een ander deel van het Singelpark. Ga je een keer mee? Meer informatie vind je op de pagina Maandelijkse stadswandeling met gids.

 

Iedere dinsdag en zaterdag: Kweektuin

We zijn vanaf halverwege februari alweer aan het werk! Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 12 uur zijn we in de weer in de Kweektuin bij het Centraal Station. We onderhouden de plantvakken, snoeien en geven water. Leuk als je ons komt helpen, je bent van harte welkom. Gereedschap en handschoenen zijn beschikbaar. Eerst meer informatie? Stuur een mail naar participatie@singelpark.nl

Iedere woensdag: Huigpark en Energiepark

Iedere woensdagmiddag tuinieren de Vrienden in het Huigpark en Energiepark. We onderhouden de perken met bloemen en planten. Zin om ook groene vingers te maken in het Singelpark? Stuur een mailtje aan participatie@singelpark.nl.