Laden Evenementen

Wandeling met gids


« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meer bewegen als goed voornemen? Heerlijk wandelen in het Singelpark met een gids.

De Vrienden van het Singelpark nodigen iedereen die zich heeft voorgenomen om meer te gaan bewegen en er regelmatig op uit te trekken van harte uit om op zondag 14 januari 2024 mee te lopen met onze gids door het langste park van Nederland, het inmiddels befaamde Leidse Singelpark. Misschien ligt er wel sneeuw?

Onderweg vertelt de gids over de totstandkoming van het park en over wat je langs de route tegenkomt. Zoals het monument voor fotograaf Kiek; het WERELDMUSEUM, dat tot voor kort Volkenkunde heette; Molen de Put; het Rembrandtpark; de Hortus botanicus; het audiokunstwerk Fluisterende Wind; de Oude Sterrewacht; het monument voor Leidens Ontzet en de monumentale bomen in het Plantsoen.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Je kunt je aanmelden op singelparkgids@gmail.com. Dan hoor je zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling precies begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

De gids vraagt bij vertrek een bijdrage van vijf euro per persoon. De opbrengst wordt door de Vrienden van het Singelpark besteed aan het verder realiseren en onderhouden van het Singelpark.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie: