Laden Evenementen

Wandeling met gids


« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op zondag 10 september organiseren de Vrienden van het Singelpark weer een Singelparkwandeling met gids. In dit Open Monumentenweekend kun je meewandelen langs diverse historisch interessante plekken. Aanmelden graag via singelparkgids@gmail.com.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf monument Molen de Valk, vlakbij Leiden CS, naar de Van Disselbrug in het Plantsoen.

Je komt langs diverse monumenten: de authentieke Kegelbaan van Sociëteit Amicitia, Museum Volkenkunde, de Morspoort, Molen de Put, Kweekschool van de Marine, Hortus botanicus en de 5e Binnenvestgracht 7 (met metselteken).
Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Tijdens deze editie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de geschiedenis van Leiden en de rol van het Singelpark hierin. Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling precies begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Gegevens

Datum:
10 september 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie: