Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandeling met gids

Door: Floris Wouterlood

Op zondag 13 november organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Zijlpoort door het Ankerpark, langs de Meelfabriek richting het Lakenpark. Uiteraard wordt ook een bezoek gebracht aan begraafplaats Groensteeg. Vanaf daar gaat de route verder over het recent vernieuwde Veerplein en de Plantage, waar op dit moment prachtige paarse krokussen in bloei staan. De wandeling eindigt bij de Van Disselbrug in het Plantsoen. Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Gegevens

Datum:
13 november 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zijlpoort
Leiden, Nederland + Google Maps