Laden Evenementen

singelparkwandeling met gids


« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

 

Op zondag 11 juni organiseren de Vrienden van het Singelpark weer een Singelparkwandeling met gids. Het wordt heerlijk weer, het ideale moment voor een lekkere wandeling in de buitenlucht. Bovendien kun je ook nog eens veel leren over het Singelpark. Ideaal! Het is wel fijn als je je even aanmeldt via singelparkgids@gmail.com.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Van Disselbrug in het Plantsoen naar Molen de Valk. Aan het begin van de wandeling staan we stil bij het Ontzet van Leiden. Bij het herdenkingsmonument hoor je alles over deze belangrijke gebeurtenis uit de Leidse geschiedenis. Via het Plantsoen loopt de route over de Jan van Houtkade naar de Boisotkade, waar één van de meest gefotografeerde huizen van het Singelpark staat. Het is dan ook echt een plaatje. Vervolgens komen we bij de 5e Binnenvestgracht en uiteraard wordt aandacht besteed aan de prachtige Hortus botanicus en wordt stilgestaan bij het Paterstraatje. Zo’n mooie plek, zeker nu alles in bloei staat. Via het Rembrandtpark en Rembrandtplein loopt de route naar de Morspoort. Tot slot lopen we door de tuin van Museum Volkenkunde naar het eindpunt: Molen de Valk. Wil je na afloop nog iets leuks doen? Wandel dan verder naar het Bigg Singelparkfestival 2023 in het Blekerspark, Ankerpark en op het Lakenplein.

Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Tijdens deze editie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de geschiedenis van Leiden en de rol van het Singelpark hierin. Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Gegevens

Datum:
11 juni 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie: