Laden Evenementen

Singelparkwandeling met gids


« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op zondag 14 mei organiseren de Vrienden van het Singelpark weer een Singelparkwandeling met gids. Volgend weekend is namelijk niet alleen het weekend van de Leiden Marathon, maar ook van onze maandelijkse wandeling. Hiervoor hoef je niet trainen, iedereen kan zo meedoen! Het is wel fijn als je je even aanmeldt via singelparkgids@gmail.com.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Zijlpoort naar de Van Disselbrug in het Plantsoen. Tijdens deze wandeling passeren we de Loviumbrug, een unieke Singelparkbrug: dit is namelijk de enige brug die open kan. Vanaf daar wandelen we door het Ankerpark met beelden van Frans de Wit, deze zijn gemaakt van staal en verwijzen naar de geschiedenis van deze plek. Vervolgens komen we bij de oude Meelfabriek, waar momenteel nog hard gebouwd wordt aan de laatste woningen. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de tuin van de Meelfabriek, ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Na de Meelfabriek steken we de weg over naar het Katoenpark met de leuke openluchtspeeltuin De Doorbraak. De route wordt vervolgd langs Begraafplaats Groenesteeg en de Bank van de Zangeres zonder Naam. Ken jij een van haar smartlappen? Via het vernieuwde Veerplein gaat de route tot slot naar het eindpunt: het Plantsoen.

Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Tijdens deze editie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de geschiedenis van Leiden en de rol van het Singelpark hierin. Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Gegevens

Datum:
14 mei 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie: