Laden Evenementen

Interactief watertheater Lakenpark


« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aaf te Water! – 30 augustus 2022
Leer dieper kijken tijdens het interactieve watertheater met stadsgrachtenadviseur Aaf.
Leer dieper kijken tijdens het interactieve watertheater. Stadsgrachtenadviseur Aaf vertelt vanuit het water wat ze tegenkomt in de Leidse grachten. Ook vertelt ze over de plannen voor Educarp, het educatieve centrum met knuffelkarpers op de locatie.
Hoe het verhaal van het theater verloopt wordt bepaald door vragen van bezoekers. Want wat zijn karpers eigenlijk voor soort vissen? Waarom zijn ze aaibaarder dan een snoek of bot? Aaf vertelt het allemaal! Aaf zal niet aan beide oevers even goed hoorbaar zijn dus heb geduld tot Aaf naar jouw groep toe zwemt en je vraag beantwoordt.
Terwijl je luistert kun je gericht het opgedoken afval van de bodem aanpakken! Dat zit vol beestjes, die je in een teiltje kunt bewonderen. Wil je meer op over die kleine grachtbewoners weten? Vraag het dan aan de vrijwilligers die rondlopen, die helpen je graag!
Er zullen gratis folders, kaarten en kleurplaten liggen die je mag meenemen. Kun je niet wachten? Neem dan een kijkje op ‘wat wil jij (uit de grachten halen?)’. Met foto’s en filmpjes kun je alvast oefenen voor de vissenquiz en de zwerfafvalquiz.

Toegang: kinderen kunnen het beste binnen de hekken van de Speeltuin blijven (gratis toegang) en volwassenen kunnen op de rand van de kade aan de Lakenpark kant zitten. De activiteit is in het Nederlands.

Tip: neem bij zon een pet, zonnebrand en water mee. Bij onweer zal het feest helaas niet door gaan.

Het watertheater is doorlopend. Je hoeft dus niet twee uur te blijven zitten, maar je mag ook later komen en eerder weg gaan.
Extra tip: Bedenk van tevoren dus alvast vragen die je beantwoord wilt hebben.
Locatie: Lakenpark (onderdeel van het Singelpark).
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Entree: Gratis!
Deze activiteit is Nederlands- en Engelstalig, maar Aaf spreekt ook Frans en Duits!

Gegevens

Datum:
30 augustus 2022
Tijd:
13:00 - 15:00
Site:
https://onderwaterinleiden.nl/

Locatie

Lakenpark
Lakenpark
Leiden, Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie