Honden in het park


Met de hond op stap in het Singelpark

Niet alleen in het bos, maar ook in de stad kun je heerlijk samen met de hond door het groen struinen. In de meeste parkgebieden in het Singelpark moeten honden aan de lijn. Uiteraard kunnen jullie wel samen de benen strekken. Vergeet niet hondenpoep op te ruimen – dan genieten ook andere bezoekers, jong en oud, zorgeloos van het park!

Het Ankerpark is een losloopgebied voor honden. Let er wel op dat je hond buiten de speelplaats blijft.

Een compleet overzicht van losloopgebieden in Leiden vind je op de pagina ‘Hondenbeleid‘ op de site van Gemeente Leiden. In augustus 2017 is de nota hondenbeleid geactualiseerd. Daarbij zijn inspraakreacties meegenomen.

De Vrienden van het Singelpark zijn nog in gesprek met de gemeente en de buurtbewoners (zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters) van het Ankerpark, Blekerspark en Katoenpark over plannen voor de toekomst. Te denken valt aan (mogelijk) enkele omheinde uitloopgebieden, ingericht als speelterrein voor de honden. De gesprekken zijn erop gericht tot goede oplossingen voor honden te komen die ervoor zorgen dat iedereen van de parkgebieden kan genieten.