KunstHalte


Zomertentoonstelling van 24 juni tot 15 juni 2023

KunstHalte: professionele Leidse kunstenaars laten hun werk zien aan de stad. KunstHalte is georganiseerd door De Vrienden van het Singelpark en kunstenaarsvereniging Ars Aemula. De Vrienden zien graag kunst & cultuur op de Lammermarkt, onderdeel van het Singelpark en Ars Aemula ziet graag meer aandacht voor Leidse kunst.

Op 24 juni om 15:00 uur opent wethouder Yvonne van Delft en de voorzitter van de Vrienden Jeroen van Loon den tentoonstelling op de Lammermarkt, bij molen de Valk. Op het plein staan van 24 juni tot en met 14 juli drie zeecontainers waar kunst geëxposeerd wordt als ook een informatiepunt waar stad, kunst en kunstenaar op een ongedwongen manier elkaar kunnen ontmoeten. De locaties en openingstijden van de andere locaties die meedoen zijn te vinden op de lijst aan het einde van deze pagina.

Op het Stadhuisplein staat een showroom container waar audiovisuele kunst te zien is. Niet alleen in de containers is kunst te zien en te koop, maar ook bij Ars Aemula, Stadsbouwhuis, Kaasmarkt, Haagweg 4, Stadhuisplein en Est Art Foundation. Daarnaast worden performances, workshops, en fietsexcursies langs de tentoonstellingen georganiseerd. Houd de nieuwsberichten in de gaten voor actuele tijden en informatie.

Kunsttentoonstelling op de Lammermarkt en andere locaties in de stad

Folders zijn gratis af te halen bij de vvv, bibliotheek, museum Boerhave en alle tentoonstellinglocaties.

Het project KunstHalte is een vervolg op de succesvolle tentoonstelling in het voormalige V&D-gebouw twee jaar geleden georganiseerd door de Vrienden en Ars als onderdeel van Welkom in Leiden!? Wij hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een tweejaarlijks kunstfestival waar niet alleen beeldende, maar alle kunstsoorten een plek kunnen krijgen. Theater, muziek, dans of spoken woord, het grote plein aan het Singelpark kan een cultuurplein zijn voor alle kunsten. “Zwaan haak aan,” is het credo.

Cecile Verburg vertelt over de kunstwerken in het oude V&D

Heb je altijd al meer van moderne kunst willen weten? Geef je dan op voor de fiets excursies van kunsthistorica Cecile Verburg, lid van de werkgroep Kunst in het Singelpark. Met de Lammermarkt als startpunt neemt ze je mee langs een aantal tentoonstellingslocaties, en ze vertelt je graag meer over het werk. Zie de Agenda op deze site voor de data en vertrektijden. Deelname is gratis.

Kaart met alle locaties van KunstHalte 2023