Kom jij tuinieren in jouw Singelpark?

Door: Marlies Aanhaanen - 15 maart 2017

Steeds meer Singelpark-delen naderen hun voltooiing. De Vrienden en de gemeente denken na over het ontwerp, de gemeente zorgt dat de basis op orde komt, spendeert het beschikbare budget aan aanleg met bomen, bloemen en struiken en dan… is het de beurt aan de Vrienden van het Singelpark!

Verfraaien en doorontwikkelen

Het Singelpark komt pas echt tot haar recht, als het wordt gebruikt waar het voor bedoeld is: een plek waar mensen elkaar ontmoeten om te genieten van het groen en waar activiteiten worden ontplooid. De Vrienden van het Singelpark stimuleren het gebruik van het park door er blijvend aandacht aan te geven. Samen met omwonenden zorgen we voor extra beplanting, een buurttuin, extra ontmoetingsplekken en onderhouden we de parkdelen en zorgen we voor sport- en spelmogelijkheden.

Bijzondere sociale functie

We bieden niet alleen participatiemogelijkheden voor omwonenden. We werken ook met Leidse bedrijven en partners zoals Gemiva en Binnenvest. Samen bieden we mensen dagbesteding en re-integratiemogelijkheden. Ook ervaren leerlingen van verschillende scholen hoe zij in het groen kunnen werken.

Organisatie

Een vaste kern van coördinatoren zorgt ervoor dat vrijwilligers en partners zorgeloos kunnen tuinieren. Zij regelen het gereedschap, de klus van de dag, de koffie en thee. Ook zorgen ze ervoor dat bijzondere momenten, zoals de Bomenplantdag, NLDoet en bollenplantdagen met veel enthousiasme worden opgepakt.

De parkdelen

Het Huigpark, Park de Put, het Energiepark, de Kweektuin, Boisotkade, Marepoortkade en binnenkort de Lammermark: er zijn al veel plekken waar je aan de slag kunt als je je wilt uitleven in het groen. Binnenkort vind je op deze pagina een schema met informatie waar je wanneer terechtkunt. Tot die tijd kun je in de agenda terecht.

Doe mee!

Woon jij in de buurt van het Singelpark? We vinden het fijn om samen met omwonenden en buurtverenigingen op te trekken in het beheer van de parken. Trek je schoenen en handschoenen aan en kom eens langs om kennis te maken. Samen werken we zo aan het mooiste, langste en spannendste park van Nederland met zo veel mogelijk Leidenaren.