Word vrijwilliger

Heb je zin om mee te helpen met het Singelpark? Dat kan! We hebben heel veel denk- en doekracht nodig om van het park een succes te maken. Je maakt binnen de stichting onderdeel uit van een hecht team van enthousiaste, actieve en kundige vrijwilligers met een groot hart voor Leiden en voor het Singelpark. Hieronder vind je een overzicht met actuele vacatures.

Heb je een talent te bieden waarvoor nog geen vacature is? Dan horen we dat graag! Ook als je op incidentele basis eens een klusje wil doen, ben je van harte welkom. Graag horen we van je via info@singelpark.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! Maar binnenlopen en spontaan helpen, bijvoorbeeld in de kweektuin op zaterdagochtend, of in het Huigpark mag altijd.

 

Commissie Participatie & Publiek Beheer

Wil jij meewerken aan een mooier, groener en meer betrokken Leiden? Als burgerinitiatief kan een spannend Singelpark niet zonder participatie. Om participatie in het Singelpark op gang te brengen en gaande te houden onderneemt de Commissie Participatie & Publiek Beheer allerlei projecten en activiteiten.
Onze taken zijn het opzetten en uitvoeren van participatieprojecten, het verbinden van mensen en partijen en het inspireren en activeren van Leidenaren. Voorbeelden: opzet en beheer van de kweektuin bij Leiden CS, organiseren van betrokkenheid bij en inspraak op de Singelparkdelen die door de Gemeente ontwikkeld worden - op dit moment actueel: de bruggen! - , het Huigpark verder vormgeven en geveltuinen realiseren op de Singelpark Route. Daarbij werken we samen met de andere commissies van de Vrienden. Plezier in ons (vrijwilligers)werk en aansluiten bij zaken waar je zelf enthousiast voor bent staan voorop.
Er is altijd behoefte aan mensen die in concrete projecten een bijdrage willen leveren. Zo'n project kan ook ontstaan uit je eigen ideeën of wensen.

Wie zoeken wij:

  • actievelingen die bij tijd en wijle ook fysiek hun handen uit de mouwen willen steken
  • netwerkers die hun contacten in willen zetten om het Singelpark mooier te maken
  • mensen die het leuk vinden om anderen te motiveren en te betrekken
  • organisatietalenten

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marieke Jas via participatie@singelpark.nl.

Commissie Communicatie

De Commissie Communicatie wil samen met de andere commissies het Singelpark op de kaart zetten en houden. Dat doen we niet alleen door het adviseren en ondersteunen van de commissies op het vlak van communicatie van hun evenementen, maar ook door de handen uit de mouwen te steken bij de uitvoering ervan: teksten schrijven, nieuwsbrieven opstellen en versturen, contact met andere Leidse organisaties en initiatieven, contact met gemeente en pers, up-to-date houden van de website en social media en het ontwerpen van aansprekende uitingen. Onze vrijwilligers zetten zich hier hard voor in. Zij zorgen ervoor dat de communicatie professioneel de (digitale) deur uitgaat!
  
Heb je interesse om mee te helpen ? Neem dan contact op met Marieke van den Bosch, via communicatie@singelpark.nl.

Commissie Advies en Ontwerp

De commissie Advies en Ontwerp zoekt commissieleden en vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het Singelpark. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op via ontwerp@singelpark.nl.

Gezocht: Artist impressionist

Het komt regelmatig voor dat we (ontwerp)ideeën voor het Singelpark willen omzetten in aantrekkelijke, realistische artist impressions (bijvoorbeeld in GIMP of Photoshop). We zoeken ervaren ontwerpers die zo nu en dan een professionele artist impression kunnen maken.

Gezocht: Waterbouwkundige kennis

Iemand die inzicht heeft in bouwconstructies/ materialen op het water.

Gezocht: Botanisch specialist

Iemand die advies kan geven over plantsoorten en verzorging/inbedding.

Gezocht: Ontwerper voor het Ankerpark

Kweektuin

Geen commissie, maar een belangrijk project dat al jarenlang kenmerkend is voor de participatiegedachte van het Singelpark. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is de Kweektuin in de afgelopen jaren uitgegroeid tot welhaast een park op zichzelf. De Kweektuin-groep zoekt altijd versterking!

Timmerlieden

We zoeken enthousiaste timmerlieden (m/v) die ons kunnen helpen met het vervaardigen van een paviljoen, terrasmeubilair en houten plantvakken op de Kweektuin. Het liefst iemand die vanuit enige ervaring met timmerwerk kan meedenken. Meer informatie en aanmeldingen bij kweektuin@singelpark.nl.

Tuinlieden (altijd)

Voor het onderhouden van de Kweektuin gedurende het seizoen (maart - november) zijn we op zoek naar tuinlieden (m/v). Werkzaamheden bestaan uit: het in ontvangst nemen, keuren en registreren van door Leidenaren en bezoekers gedoneerde bomen en planten, het planten, snoeien, bemesten, bewateren anderszins verzorgen van bomen en planten.
Enige ervaring is wenselijk, maar niet vereist. We zorgen voor professionele begeleiding en goede apparatuur en gereedschappen. Meer ervaren tuinlieden vragen we daarnaast om te helpen bij de ontvangst, de voorlichting en begeleiding van schoolklassen en andere groepen die helpen met de aanleg en het beheer van de tuin. Meer informatie en aanmeldingen: kweektuin@singelpark.nl.

Vakkenvullers (altijd)

Bedrijven en organisaties (scholen, buurtverenigingen, vriendenclubs, tuinverenigingen etc.) kunnen één of meerdere plantvakken in de kweektuin adopteren. Zij verzamelen dan met hun medewerkers/leden/buurtgenoten/klasgenoten etc. bomen en vaste planten om deze zelf in de plantvakken te zetten. Ook het onderhouden van de plantvakken worden door deze groepen zelf gedaan.
Daarbij kunnen ze gebruik maken van materieel, materialen en deskundige begeleiding van de Vrienden van het Singelpark. Uiteraard komen er een naambordjes bij de geadopteerde vakken te staan.
We zoeken ook mensen die bedrijven en organisaties enthousiast kunnen maken om mee te doen en hen te begeleiden bij het opzetten van aanleg en beheer. Meer informatie en aanmeldingen: kweektuin@singelpark.nl.
 

Vrienden van het Singelpark

De Stichting Vrienden van het Singelpark werkt aan het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland. Word Vriend van het Singelpark