bruggennamen wedstrijd

Singelpark bruggennamen wedstrijd

[tekst 22 februari vernieuwd]

De einddatum voor deelname is verstreken!

De jury heeft besloten,

de Straatnamencommissie is aan zet

Klik hier voor het interview van organisator Piet Breebaart door Chris de Waard, SleutelstadFM.

Voor de aanleg van het Singelpark, het kilometerslange stadspark langs de singels, zijn vijf nieuwe wandelbruggen nodig. Die bruggen moeten natuurlijk een naam krijgen! De Vrienden van het Singelpark en de Straatnamencommissie van de gemeente Leiden nodigen je uit om creatief te zijn en nieuwe namen te bedenken. In De Grote Beer, hoek Witte Singel en Groenhazengracht, heeft tot 6 januari een tentoonstelling gestaan van de ontwerpen van de nieuwe bruggen en de Singelparkroute.

Elke brug is onderdeel van een overkoepelend ontwerp en toch anders. Een samenhangende serie van namen voor alle vijf bruggen heeft daarom de voorkeur. We nodigden je graag uit om leuke namen te bedenken voor de bruggen van het Singelpark en de deelname is overweldigend.

  • Brug 1 Huigpark - Blekerspark over de Oude Herengracht
  • Brug 2 Zijlpoort - Ankerpark over de Oude Rijn
  • Brug 3 Ankerpark - Meelfabriek
  • Brug 4 Kaarsenmakersstraat - Utrechtse Veer over de Nieuwe Rijn
  • Brug 5 Arsenaalplein - Rembrandtpark over de Groenhazengracht

Hoe werkt het?

20161217_singelparkbruggen.jpg Schrijf je in op de Singelpark nieuwsbrief of houd Facebook.com/Singelpark in de gaten. Dan houden wij je op de hoogte.

Lees de spelregels.

De wedstrijd liep vanaf 21 december 2016 t/m 15 februari 2017.

Dan heeft de jury uit alle inzendingen een voorstel gekozen en vraagt aan de Straatnamencommissie om de gekozen namen voor te leggen bij het bestuur van de stad. Als iedereen akkoord is, dan worden de winnaars bekend gemaakt. De prijs? Eeuwige roem: jouw winnende naam blijft misschien honderden jaren in gebruik.

Vrienden van het Singelpark

De Stichting Vrienden van het Singelpark werkt aan het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland. Word Vriend van het Singelpark