Namenwedstrijd

5 februari 2017 | Jan Willem Broekema

[tekst 5 februari vernieuwd]

Let op de kalender

Nog <10 dagen voor de bruggennamen wedstrijd van het Singelpark

Voor 15 februari 2017 inzenden!

Klik hier voor het interview van organisator Piet Breebaart door Chris de Waard, SleutelstadFM.

Voor de aanleg van het Singelpark, het kilometerslange stadspark langs de singels, zijn vijf nieuwe wandelbruggen nodig. In De Grote Beer, hoek Witte Singel en Groenhazengracht, heeft tot 6 januari een tentoonstelling gestaan van de ontwerpen van de nieuwe bruggen en de Singelparkroute. Die bruggen moeten natuurlijk een naam krijgen! De Vrienden van het Singelpark en de Straatnamencommissie van de gemeente Leiden nodigen je uit om creatief te zijn en nieuwe namen te bedenken.

Je stuurt jouw namen voor de nieuwe brugverbindingen aan de Vrienden van het Singelpark onder vermelding Bruggennamen. Dat mag een naam voor een brug zijn, een aparte naam voor elke brug of een serie namen die samen in een thema passen. Schrijf een korte uitleg waarom jouw voorstel het beste is. Je mag meermalen inzenden.

bruggennamen wedstrijd

Elke brug is onderdeel van een overkoepelend ontwerp en toch anders. Een samenhangende serie van namen voor alle vijf bruggen heeft daarom de voorkeur. We nodigen je graag uit om te komen kijken naar de mooie plannen voor het Singelpark.

Vrienden van het Singelpark

De Stichting Vrienden van het Singelpark werkt aan het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland. Word Vriend van het Singelpark